..." />

A fost modificat Codul Rutier. Șoferii au liber la contestații

Conducătorii auto vor putea contesta hotărârea judecătorească prin care sunt soluţionate plângerile depuse împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor rutiere, în condiţiile în care, până în prezent, o astfel de hotărâre judecătorească era definitivă şi irevocabilă. foto

Noua regulă a fost introdusă de Guvern în Codul Rutier, prin ordonanţă de urgenţă.

„Modificările aprobate de Guvern au fost determinate de decizia Curţii Constituţionale din 15 mai 2012, prin care s-a admis excepţia de neconstituţionalitate a alin. 3(1) al art. 118 din Codul Rutier, care stabileşte că hotărârea judecătorească privind plângerea împotriva procesului-verbal de contravenţie (în domeniul rutier) este definitivă şi irevocabilă. Practic, prin decizia Curţii Constituţionale şi prin modificările adoptate în acest sens de Guvern, se dă dreptul conducătorilor auto să conteste hotărârea judecătoarească prin care se soluţionează plângerile pe care le depun împotriva proceselor verbale de constatare a contravenţiilor rutiere”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Odată cu aplicarea noilor prevederi, conducătorii auto vor avea o cale de recurs împotriva hotărârilor judecătoreşti prin care instanţa soluţionează plângerile împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiilor de circulaţie.

Codul Rutier a mai fost modificat recent.  Plenul Senatului a aprobat, în luna septembrie, proiectul de lege al Guvernului privind modificarea Codului Rutier, care prevede introducerea permisului de conducere pentru mopede.

De asemenea, la mijlocul lunii noiembrie a mai apărut o modificare: Permisul de conducere categoria B este valabil 10 ani dar, dacă până acum reînnoirea înainte de data expirării se făcea doar în urma unui drum la Poliţie, o nouă lege vine să schimbe acest lucru. Reînnoirea se va face doar în urma unui control medical… citește tot pe www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 1 =