A fost închis punctul de trecere a frontierei dintre Turcia și Irak, Regiunea Kurdistan

Ministerul Afacerilor Externe reiterează informarea adresată cetăţenilor români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze înspre/dinspre Regiunea Kurdistan – Irak, prin Turcia, că autorităţile turce au închis punctul de trecere a frontierei Habur – Ibrahim Khalil (dintre Turcia şi Regiunea Kurdistan, Irak), din cauza operaţiunilor militare desfăşurate în localităţile situate în apropierea frontierei terestre (Sirnak, Silopi, Cizre, Nusaybin). foto

Punctul de trecere a frontierei ar putea rămâne închis pe o perioadă nedeterminată. „Având în vedere imprevizibilitatea închiderii/redeschiderii punctelor de trecere a frontierei dintre Regiunea Kurdistan, din Irak şi Turcia, se recomandă cetăţenilor români evitarea deplasărilor în zonă”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

De asemenea, ca practică generală, autoritățile vamale irakiene din punctul de trecere a frontierei Ibrahim Khalil rețin documentele de călătorie ale cetățenilor străini care intră în Regiunea Kurdistan-Irak la volanul automobilelor care au o dată de producție mai veche de un an de la data intrării. Imediat după reținerea documentului de călătorie, autorităţile vamale irakiene eliberează un document care atestă permisiunea de ședere legală în acest teritoriu. Reţinerea documentelor de călătorie ale cetăţenilor străini reprezintă garanţia că automobilele vor fi scoase ulterior din Regiunea Kurdistan şi că nu vor fi vândute ilegal în acest spaţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =