Trans Semenic, unul..." />

A fost deschis drumul montan Trans Semenic

Trans Semenic, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din ţara noastră, este gata, după aproape cinci ani de lucrări. Noul drum scurtează cu 50 de kilometri accesul la Muntele Semenic. foto

Drumul judeţean Slatina Timiş – Văliug, cunoscut mai ales sub denumirea de Trans Semenic, traversează masivul Semenic de la est la vest. Lucrările au fost începute în 2011, cu finanţare europeană de 120 de milioane de lei.

Drumul, lung de 36 de kilometri (mult mai scurt decât Transalpina şi Transfăgărăşan, care măsoară 148, respectiv 151 km), leagă localităţile Văliug şi Slatina-Timiş, ambele din judeţul Caraş Severin. Drumul reprezintă o variantă mai scurtă pentru turiştii care vor să admire frumuseţile Banatului montan.

Pentru a intra pe “Trans Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la drumul naţional 6. Venind dinspre Caransebeș, în localitatea Slatina Timiş viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =