Telefoanele..." />

A apărut aplicația care îţi găseşte loc de parcare

Telefoanele inteligente devin tot mai clar unelte care ne fac viaţa mai uşoară, de la aplicaţii care comandă pizza la domiciliu sau o pereche de pantofi, până la cele care trimit o maşină să ne ducă acasă de la restaurant şi chiar să ne deschidă uşa de la intrare când ajungem. foto

Dar dintre toate aplicaţiile care fac locuirea la oraş mai eficientă, sunt puţine cele care au ajuns la o soluţie pentru cea mai stresantă, costisitoare şi complexă problemă a şoferilor: parcarea. 

Până acum nu a existat niciun instrument care să pună la un loc şoferii, proprietarii de parcări private şi administratorii parcărilor publice. Totuşi o aplicaţie de acest gen este ParkMe, un sturtup fondat în 2007.

Când Sam Friedman, CEO-ul companiei care a dezvoltat această aplicaţie, a pus bazele companiei, mergea cu bicicleta prin Los Angeles şi îşi nota intervalele orare şi preţurile parcărilor şi semnaliza zonele cu restricţii de parcare. Ulterior, cu ajutorul autorităţilor, a adăugat informaţii în timp real colectate de la dispozitive de tip „smart meter“ şi de la senzorii de parcare disponibili în Los Angeles şi în alte zone urbane, care indică, minut cu minut, ce locuri de parcare sunt disponibile. Aplicaţia îţi poate spune şi câte locuri de parcare sunt disponibile în parcările private.

Aplicaţia este disponibilă deocamdată doar pentru telefoanele iPhone, dar poate fi accesată şi de pe websiteul companiei. ParkMe deserveşte peste 500 de oraşe din 29 de ţări, inclusiv Bucureştiul. Din păcate, în Bucureşti figurează deocamdată o singură parcare, cea dezvoltată de primarul Sorin Oprescu la Universitate… citește tot pe www.capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 9 =