4000 de lei amendă? Toţi șoferii din România trebuie să ştie asta

Creşterea producerii accidentelor, manevrarea cu dificultate a maşinii şi amenzile de până la 4.000 de lei sunt doar câteva dintre riscurile la care se expun şoferii care nu îşi echipează autoturismele cu anvelope de iarnă, potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI). foto

Pentru a evita astfel de probleme, românii trebuie să îşi schimbe anvelopele de vară cu unele corespunzătoare sezonului rece. „Montarea anvelopelor de iarnă costă între 80 şi 100 de lei”, a declarat pentru gândul Cristian Muntean, director ASSAI.

Top cinci riscuri la care se expun şoferii care nu folosesc anvelope de iarnă 

Iată, mai jos, principalele riscuri la care se supun cei care nu îşi montează anvelope de iarnă odată cu începerea sezonul rece, explicate pentru gândul de către reprezentanţii ASSAI.

1. Folosirea anvelopelor de vară la temperaturi mai mici de 7 grade Celsius sau utilizarea lor pe un carosabil acoperit de zăpadă creşte semnificativ riscul de producere a accidentelor.

2. Manevrarea maşinii se realizează cu dificultate pe un carosabil acoperit cu zăpadă dacă autoturismul este echipat cu anvelope de vară.

3. Anvelopele de iarnă reduc cu peste 50% distanţa de frânare comparativ cu cele de vară.

4. În poliţele de asigurare ale unora dintre societăţile de asigurare din România sunt prevăzute excluderi de la plata despăgubirii în cazul în care accidentul a avut loc ca urmare a neechipării corespunzătoare a maşinii pentru sezonul de iarnă.

5. Cei care sunt surprinşi de reprezentanţii Poliţiei Rutiere circulând fără anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, cu gheaţă sau cu polei pot fi sancţionaţi anul acesta cu amenzi cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei şi li se va reţine şi talonul auto… citește tot pe www.gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + twelve =