Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, miercuri, su..." />

Timp de 6 luni e interzis exportul de medicamente și materiale sanitare care pot fi folosite în contextul pandemiei

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, miercuri, suspendarea, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuţiei în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.

Potrivit Mediafax, Victor Costache, Ministrul interimar al Sănătății a anunțat aseară că a fost emis și publicat în Monitorul Oficial numarul 202 acest Ordin.

ORDIN nr. 428 din 12 martie 2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând dispozitivele medicale şi materialele sanitare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-COV-2, a căror distribuţie în afara teritoriului României se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România (Canamed)

Citiţi mai mult la: https://www.ilegis.ro/oficiale/index/act/223789
Toate drepturile rezervate © 2020 – iLegis – SC CTCE SA

 

In consecință, mai multe tiruri care transportau pentru export medicamente și materiale sanitare au fost orite la graniță și întoarse din drum începând de aseară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =