10 tendințe care vor schimba infrastructura în următorii 5 ani

Sectorul infrastructurii s-a confruntat cu numeroase provocări în 2012. Guvernele au depus eforturi pentru a atrage proiecte pe piață, dintre care, însă, puține au fost cele care s-au materializat. Instituțiile financiare au continuat să fie prudente, stabilitatea economică a rămas evazivă, iar activitățile comerciale au fost restrânse. foto

Trei dintre liderii la nivel internațional ai KPMG în sectorul infrastructurii – Nick Chism, James Stewart și Stephen Beatty – fac o retrospectivă a anului 2012 și identifică 10 tendințe care se așteaptă să schimbe modul în care va evolua sectorul infrastructurii în viitor. 

Povara costurilor se mută către consumator. Consumatorii din întreaga lume încep să simtă primele simptome ale costurilor antrenate de proiectele de infrastructură.

Guvernele trebuie să devină mai active. Nu toate proiectele de infrastructură pot atrage investiții private – în special în condițiile actuale de piață.

Afluxul de proiecte s-a diminuat, dar își va reveni. Anul trecut a fost caracterizat de o criză a tranzacțiilor în infrastructură.

Atenția se îndreaptă asupra orașelor. Orașele au devenit focarul de activitate economică al unei națiuni… citește tot pe www.dailybusiness.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 11 =